SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYASI: TUSHUNCHASI, TURLARI VA TARIXIY RIVOJLANISHI - Olimov, Abbosjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu ilmiy maqolada sunʼiy intellekt (SI) texnologiyasining tushunchasi, turlari, tarixiy rivojlanishi va hozirgi holatiga keng qamrovli tahlil berilgan. Maqola IMRAT (Kirish, Metodlar, Natijalar, Tahlil, Takliflar) metodologiyasiga asoslanib yozilgan boʻlib, sunʼiy intellektning zamonaviy texnologiyalar sohasidagi oʻrni va ahamiyatini ochib beradi. Tadqiqot davomida sunʼiy intellekt turlarining tasnifi, uning rivojlanish bosqichlari va bugungi kundagi qoʻllanilish sohalari oʻrganildi.