YANGI OʻZBEKISTON SHAROITIDA URBANIZATSIYA JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISHNING ZARURATI - Abdunazarov, Lutfillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Yangi Oʻzbekiston sharoitida urbanizatsiya jarayonlarining rivojlanish zarurati, uning iqtisodiy, ijtimoiy, maʼnaviy va ekologik jihatlari tahlil qilingan. Shu bilan birga urbanizatsiyaning falsafiy jihatlari — inson maʼnaviyati, jamoaviy hamjihatlik, madaniy qadriyatlar va atrof-muhit bilan uygʻunlik masalalari yoritilgan. “Aqlli shahar”, innovatsion texnologiyalar, ekologik barqarorlik va jamoatchilik ishtirokining urbanizatsiya samaradorligini taʼminlashdagi ahamiyati alohida taʼkidlangan.