NOOSFERA VA BARQAROR RIVOJLANISH PARADIGMASINING FALSAFIY-METODOLOGIK ASOSLARI - Tangirov, Nizom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada noosfera va barqaror rivojlanish paradigmasining falsafiy-metodologik asoslari haqida soʻz boradi. Shu oʻrinda noosfera toʻgʻrisidagi taʼlimotlarning shakllanishiga ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy shart-sharoitlar, albatta oʻzining muhim taʼsirini oʻtkazganligi, ushbu konsepsiyalarning vujudga kelishida oʻsha davr dunyoqarashi va tabiiy-ilmiy fanlar rivoji ham alohida oʻrin tutganligini hisobga olishimiz lozim. Mazkur masalalar doirasida barqaror rivojlanish paradigmasini tizimli ravishda tadqiq qilish lozim.