TASAVVUF TAʼLIMOTINING GʻOYAVIY MANBALARI - Yokubov, Suxrob (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada tasavvuf taʼlimotining shakllanishi va rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etgan gʻoyaviy va manbaviy asoslar tahlil qilinadi. Xususan, Qurʼoni Karim va hadislarning tasavvufdagi oʻrni, ilmi laduniy, zikr, tavba, zuhd, tavakkul hamda riyozat kabi tushunchalarning maʼnaviy-axloqiy mohiyati yoritib beriladi. Shuningdek, Paygʻambar Muhammad (s.a.v.) va sahobalarning hayot tarzi tasavvufiy kamolot mezoni sifatida talqin qilinadi. Muallif tasavvufni islom dinining ajralmas qismi sifatida asoslab, uning insonni ruhiy poklanish va komillikka yetaklovchi taʼlimot ekanini ilmiy jihatdan asoslaydi.