FUQАROLIK JАMIYATI INSTITUTLАRI YOSHLАR IJTIMOIY FАOLLIGINI OSHIRISH OMILI SIFАTIDА - Sagdullayeva, Dilbar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada inson huquqlarining ustuvorligi asosida yoshlarda ijtimoiy faollikni oshirish masalalarini o‘rganishni maqsad qildik. NNT faoliyati orqali ijtimoiy faollikni oshirish omillari tizimli tahlil, qiyoslash, umulashtirish, deduksiya kabi metodlar yordamida o‘rganildi. Maqolada NNTning muvaffaqiyatli faoliyati jamiyatda demokratik tamoyillar amal qilishi, fuqarolar ijtimoiy faolligi ortib borishiga olib kelishi asoslandi.