NORMA IJODKORLIGI JARAYONIDA QONUNIYLIK PRINSIPI - Mustafaqulov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada norma ijodkorligi jarayonida qonuniylik prinsipining mohiyati, ahamiyati va uning Oʻzbekiston qonunchiligi hamda xalqaro huquqiy normalar bilan uygʻunligi tahlil qilinadi. Qonuniylik prinsipi norma yaratish, qabul qilish va tatbiq etish jarayonida konstitutsiya va amaldagi qonunchilikka moslikni taʼminlash zarurligini belgilaydi. Shu bilan birga, maqolada norma ijodkorligi jarayonida xalqaro shartnomalar, prezident farmonlari va parlament qarorlari bilan moslik masalasi koʼrib chiqiladi.