ISBOT QILISH ELEMENTI SIFATIDA KOʻRSATUVLARNI OLDINDAN MUSTAHKAMLAB QOʻYISH - Nomazov, Ixtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqola mazkur institutining protsessual huquqdagi oʻrni va ahamiyatini kompleks tahlil qiladi. Asosiy eʼtibor, dalillarning yoʻqolish xavfi mavjud boʻlgan (masalan, guvohlarning kasalligi yoki dalillarning tez oʻzgaruvchanligi) sharoitlarda, ularning haqiqiyligini, oʻzgarmasligini va butunligini taʼminlashga qaratilgan huquqiy mexanizmlarni oʻrganishga qaratilgan. Maqolada fuqarolik, iqtisodiy yoki maʼmuriy sud ishlarini yuritishda koʻrsatuvlarni oldindan mustahkamlashning protsessual asoslari, subyektlari, amalga oshirish tartibi hamda olingan dalillarning keyingi sud muhokamasidagi yuridik kuchi koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ushbu institutning adolatli sudlovni taʼminlash va tomonlarning huquqiy himoyasini kuchaytirishdagi hal qiluvchi rolini asoslaydi.