FANLARARO INTEGRATSIYA ASOSIDA BOʻLAJAK MUHANDISLARNING FIZIKA FANIDAN NOSTANDART TOPSHIRIQLARNI BAJARISH ORQALI KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Baratov, Joʻraqoʻzi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada fanlararo integratsiya asosida fizika fanini oʻqitishning ahamiyati, nostandart topshiriqlarni berish hamda sanoat korxonalarini avtomatlashtirish, raqamlashtirish va muhandislik yechimlarini hal etish orqali boʻlajak muhandislarning kasbiy kompetentligini rivojlantirish yoʻllari tahlil qilingan. Integrativ yondashuvning mohiyati, uning texnik yoʻnalishdagi talabalarning ijodiy va amaliy tafakkurini shakllantirishdagi oʻrni dual taʼlim ochib berilgan. Shuningdek, maqolada muhandislikni shakllantirishda va muammolarni hal etishda fizika fanini oʻqitishda fanlararo bogʻliqlikni taʼminlovchi metodik tavsiyalar keltirilgan.