OGAHIY TARIXIY ASARLARIDA BILISH TUSHUNCHASI BILAN BOGʻLIQ ERONIY QATLAMGA OID MA’RIFIY-FALSAFIY ISTILOHLAR - Xalliyev, Jasurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Ogahiy tarixiy asarlaridagi bilish tushunchasi bilan bogʻliq eroniy qatlamga oid ayrim ma’rifiy-falsafiy istilohlar ma’no taraqqiyoti hamda urfiy va xos ma’nolari haqida soʻz yuritilgan. Zarur oʻrinlarda keltirilgan misollar oʻzbek adabiyotining boshqa vakillari, xususan, Alisher Navoiy ijodi bilan qiyoslangan.