ICHKI ISHLAR ORGANLARINING KADRLAR BILAN ISHLASH XIZMATLARI FAOLIYATINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI - Eshimbetov, Gʻulomjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada ichki ishlar organlarining kadrlar bilan ishlash xizmatlari faoliyatini boshqarishni takomillashtirishning istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda kadrlar siyosatini samarali tashkil etish, xizmatga qabul qilish, xodimlarni tayyorlash va qayta tayyorlash, ularning kasbiy salohiyatini oshirish hamda xizmat faoliyatini baholash mexanizmlarini rivojlantirish masalalariga alohida eʼtibor qaratiladi. Shuningdek, zamonaviy tahdidlar, raqamlashtirish jarayonlari va jamoat xavfsizligini taʼminlashda kadrlar bilan ishlash xizmatlarining oʻrni yoritib beriladi. Xorijiy tajriba va ilmiy yondashuvlar asosida ichki ishlar organlarida kadrlar bilan ishlash tizimini takomillashtirishga qaratilgan amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.