O‘ZBEKISTON XUSUSIY UNIVERSITETLARIDA TA’LIMNI BOSHQARISHNING HOZIRGI HOLATI, STRATEGIK YECHIMLARI VA ISTIQBOLDAGI RIVOJLANISH SSENARIYLARI - Arustamyan, Yana; Toshpo‘latov, Omonulloxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada Oʻzbekistondagi xususiy oliy taʼlim muassasalarini boshqarishning oʻziga xos xususiyatlari, ularning mamlakat taʼlim tizimidagi oʻrni, rivojlanishning asosiy muammolari va istiqbollari koʻrib chiqiladi. Muallif xususiy OTMlarni boshqarishning avtonomiya, moliyaviy mustaqillik va talabalar ehtiyojlariga yoʻnaltirish kabi oʻziga xos jihatlarini tahlil qiladi. Xususiy OTMlar duch keladigan muammolarga, shu jumladan raqobat, jamoatchilik ishonchi, moliyaviy barqarorlik va davlat tomonidan tartibga solishga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Maqolada, shuningdek, Oʻzbekiston va xorijiy tajribaga oid statistik maʼlumotlar keltirilgan, qiyosiy tahlil qilingan, taʼlimni raqamlashtirish, biznes bilan hamkorlik va xalqaro miqyosda kengaytirish kabi rivojlanishning istiqbolli yoʻnalishlari koʻrsatilgan. Maqola strategik boshqaruv va xususiy oliy taʼlim muassasalarini zamonaviy muammolarga moslashtirish muhimligi haqidagi xulosa bilan yakunlanadi.