JIZZAX VILOYATI JOYLASHGAN TABIIY OBYEKTLARNING TARIXIY-GEOGRAFIK TASNIFI VA TURISTIK SALOHIYATI - Muminov, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Jizzax viloyati hududida joylashgan tabiiy obyektlarning tarixiy-geografik shakllanish jarayoni va ularning tasnifi ilmiy manbalar hamda hududiy-geografik tahlil asosida yoritilgan. Tabiiy obyektlarning zamonaviy turizm sohasidagi salohiyati baholanib, ularni turistik faoliyatga jalb etish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalari hududiy turizmni rivojlantirish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish va barqaror turizm konsepsiyasini shakllantirishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.