BUZGʻUNCHI GʻOYALARNING IJTIMOIY-SIYOSIY VA AXLOQIY MUAMMOLARI - Tashanov, Abduxoliq (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada buzgʻunchi gʻoyalarning mazmun-mohiyati, ularning ijtimoiy-siyosiy sohalarda namoyon boʻlish xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ijtimoiy tuzilmalarni yoʻq qilishga qaratilgan buzgʻunchi gʻoyalarning ijtimoiy oqibatlari, siyosiy muhitni izdan chiqarish, legitim hokimiyatga salbiy taʼsir oʻtkazish yoki uni agʻdarish, gʻayriinsoniy siyosiy inqiloblar, axloqiy meʼyorlarning buzilishi va axloqsizlikning buzgʻunchi mohiyati oʻrganilgan.