TASAVVUFNING FALSAFIY JIHATLARI XUSUSIDA - Tursunkulova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada tasavvuf taʼlimotining ontologik, gnoseologik, badiiy va estetik jihatlari tizimli tahlil qilinadi. Mazkur jihatlar tasavvufiy qarashlarning murakkab va koʻp qatlamli tizimini namoyon etadi. Ontologik jihat borliq va ilohiy haqiqatni, gnoseologik jihat bilish va idrok jarayonlarini, mantiqiy jihat esa tasavvufiy qarashlarning tizimli va uzviyligini ifodalaydi. Badiiy va estetik jihatlar esa inson ruhiy kechinmalari orqali goʻzallik va ilohiy nurni idrok etishga xizmat qilishi haqida falsafiy mulohazalar yuritiladi.