RAQAMLI OLAMNING YOSHLAR ONGIGA TAʼSIRI - Ahmadjonov, Toʻlqinbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar va axborot makonining yoshlar ongiga koʻrsatayotgan taʼsiri ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Raqamli muhitning ijobiy va salbiy jihatlari, xususan, yoshlarning tafakkuri, qadriyatlar tizimi, axloqiy qarashlari va ijtimoiy xulq-atvoriga taʼsiri oʻrganiladi. Raqamli olam yoshlar ongini shakllantirishda muhim omil boʻlib, uning taʼsiri nazoratsiz qolsa, maʼnaviy begonalashuv, axborotga qaramlik va identifikatsiya inqiroziga olib kelishi mumkin. Shu bilan birga, raqamli muhit toʻgʻri yoʻnaltirilsa, yoshlarning intellektual salohiyati va ijtimoiy faolligini oshirish imkoniyatiga ega.