JINOYAT-PROTSESSUAL QONUNCHILIKDA VIDEOKONFERENSALOQA ORQALI TERGOV HARAKATLARINI TARTIBGA SOLISHNING UMUMIY SHARTLARI - Uralov, Sarbon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Jinoyat-protsessual kodeksida videokonferensaloqa rejimida tergov harakatlarini (soʻroq, yuzlashtirish, shaxslar va narsalarni tanib olish va boshqalar) oʻtkazishning umumiy shartlari va huquqiy asoslari oʻrganiladi. Alohida eʼtibor 2019-yil 23-maydagi OʻRQ-542-son Qonun bilan JPKga kiritilgan 91¹–91⁴-moddalarga qaratilgan. Maqolada videokonferensaloqadan foydalanishning asoslari tahlil qilinadi. Ishda protsessual talablar tahlil qilinadi. Maqolada amaliy qoʻllashdagi muammolarni aniqlaydi, masalan: aloqa texnikalarining xavfsizligi, ishonchliligi, ishtirokchilar huquqlarining kafolatlanishi, masofadan olingan dalillarning haqiqiyligi, bevositalik va tortishuv tamoyillariga rioya qilishlar nazarda tutilgan. Bundan tashqari, taklif va tavsiyalar ham nazarda tutilgan.