OʻZBEKISTONDA MEHNAT MUNOSABATLARIDA MIGRATSIYA MUNOSABATLARI - Xoshimova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Hozirgi global iqtisodiy sharoitda mehnat migratsiyasi Oʻzbekistonda mehnat munosabatlariga sezilarli taʼsir koʻrsatmoqda. Maqola 2021–2025 yillar davridagi migratsiya tendensiyalari, migrantlar soni, valyuta tushumlari, ijtimoiy va huquqiy taʼsirlarni tahlil qiladi. Tadqiqot natijalari milliy va xalqaro manbalar asosida amalga oshirilgan va davlat siyosatidagi islohotlar bilan uygʻunlashtirilgan.