O‘ZBEKISTONDA MILLATLARARO TOTUVLIKNI TA’MINLASHDA MILLIY MADANIY MARKAZLARNING INSTITUTSIONAL ROLI VA VAZIFASI (Sirdaryo viloyati markazlari misolida) - Kurbanov, Eldar; Qormishov, Mirjalol (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada milliy madaniy markazlarning faoliyati va ularning yurtimiz ijtimoiy-siyosiy jarayonlarda bevosita harakatlarining ahamiyati batafsil tahlil qilib chiqishga harakat qilingan. Shuningdek, viloyatlardagi milliy madaniy markazlar, ularning faoliyati va jamoatchilik hayotidagi roli yoritilgan. Mazkur maqolada milliy-madaniy markazlar milliy an’analarning saqlanishi va rivojlanishiga hamda o‘zaro hurmat va hamjihatlikni mustahkamlashdagi o‘rni muhokama qilindi. Milliy madaniy markazlar, o‘z navbatida, turli etnik guruhlarning madaniyatini tanitish, ularning urf-odatlarini ommalashtirish va yosh avlodni milliy qadriyatlarga mehr qo‘yishga targ‘ib qilishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlandi.