KASABA UYUSHMALARI TIZIMIDA INSON QADRINI YUKSALTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Beshimov, Xamidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu ishda kasaba uyushmalari tizimida inson qadrini yuksaltirishning o‘ziga xos xususiyatlari falsafiy va ijtimoiy-siyosiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Kasaba uyushmalari faoliyati orqali mehnat qiluvchi insonning huquq va manfaatlarini himoya qilish, ijtimoiy adolatni ta’minlash, mehnat sharoitlarini yaxshilash hamda shaxs qadr-qimmatini yuksaltirish masalalari yoritib beriladi. Shuningdek, jamoaviy muzokaralar, ijtimoiy sheriklik, huquqiy kafolatlar va ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni qaror toptirishda kasaba uyushmalarining o‘rni ochib beriladi. Mavjud islohotlar sharoitida kasaba uyushmalari inson qadrini ta’minlashning samarali instituti sifatida namoyon bo‘lishi ilmiy asoslanadi.