ADABIYOTIDA “ABSURD” TUSHUNCHASI - Xo‘jamqulov, Anvar; Tog‘ayeva, Shoxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada yozuvchi Omon Muxtorning “Ffu” romani misolida voqelikning absurd talqini xususida so‘z boradi. Insonning o‘z “men”ini topishga intilishi, hayotning ma’nosizligi, insonlardagi boshqarilishga bo‘lgan istak (“qullik falsafasi”), hayotini qotib qolgan stereotiplardan xalos etishga xohish kabi masalalar maqolaning umumiy mazmunini tashkil etadi.