“FIRDAVS UL-IQBOL”DAGI QASIDALARDA HUKMDORLAR MADHI - Ismatilloyev, Jobir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Shermuhammad Munis Xorazmiy va Muhammad Rizo Ogahiy tomonidan yozilgan “Firdavs ul-iqbol” asaridagi qasidalar xususida ma’lumotlar keltirilgan. Xiva xoni Eltuzarxon topshirig‘i asosida yaratilgan “Firdavs ul-iqbol” Xorazm tarixini o‘rganishda qimmatli manba bo‘lish bilan bir qatorda adabiy manba sifatida ham ahamiyatlidir. Maqolada Munis va zamondoshlari Maseho Buxoriy, Vaysniyoz Ziyrak, Muhammadniyoz Munshiy kabi shoiralarning qasidalari haqidagi fikr-mulohazalar bildirilgan.