MA’MURIY AKT. MA’MURIY AKTNIMG MAZMUN-MOHIYATI. GERMANIYA TAJRIBASI - Saidazimov, Yusuf (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada Ma’muriy hujjatning mazmun-mohiyatini bir xil tushunish, ularni qo‘llash, qonunchilikdagi ma’muriy akt tushunchasi va ularni eng to‘liq va to‘g‘ri ta’riflash, shuningdek, ma’muriy aktlarning o‘ziga xos xususiyatlarini aks ettiruvchi va ushbu aktlarni boshqalardan ajratib turadigan individual xususiyatlarini aniqlash bilan bog‘liq muammolar hamda bu borada O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi va Germaniya Bundesrespublikasi Ma’muriy tartib-taomillarga oid qonunchiligini o‘rganish natijasida olingan tajribalar bilan uyg‘unlashtirish bilan bog‘liq muommolar, taklif va tavsiyalar ko‘rib chiqiladi.