EVRISTIK TAʼLIM NAZARIYASIDA TAʼLIM OLUVCHINING MUSTAQIL FIKRLASH KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Jumaniyozova, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada evristik taʼlim nazariyasining pedagogik mohiyati yoritilib, taʼlim oluvchilarda mustaqil fikrlash, tanqidiy tahlil va ijodiy yondashuv koʻnikmalarini rivojlantirish mexanizmlari ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqotda evristik taʼlim falsafasining tarixiy ildizlari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan uygʻunligi hamda oliy taʼlim sharoitida qoʻllash imkoniyatlari tahlil qilingan, mustaqil fikrlashni shakllantirishga qaratilgan besh bosqichli metodik model taklif etilgan.