TEMPERAMENT NAZARIYASI VA INDIVIDUAL PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR ASOSIDA GRAFIK FAOLIYATNI TASHKIL ETISH: PEDAGOGIKA, PSIXOLOGIYA VA SANʼAT TERAPIYASI KONTEKSTIDA - Imomov, Fozil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada temperament nazariyasi va grafik faoliyat psixologiyasining oʻzaro bogʻliqligi oʻrganiladi. Tadqiqotda temperamentning individual psixologik xususiyatlari: hissiy reaktivlik, diqqat barqarorligi va ijodiy faollikka taʼsiri – grafik faoliyat jarayonida qanday namoyon boʻlishi tahlil qilinadi. Shuningdek, temperamentga moslashtirilgan grafik mashqlar orqali oʻquvchilarning ijodiy potensialini rivojlantirish, hissiy ifodani boyitish va pedagogik jarayon samaradorligini oshirish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Maqola natijalari pedagogika, psixologiya va sanʼat terapiyasi sohalarida shaxsga yoʻnaltirilgan yondashuvlarni takomillashtirishga xizmat qiladi.