AVTOMOBILLARDA TASHISH VA HARAKAT XAVFSIZLIGINI TASHKIL ETISH FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY TA’LIM VOSITALARINING O‘RNI - Yuldasheva, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayoniga o‘qitishning yangi, zamonaviy usul va multimediya vositalari asosida samarali foydalanish haqida ma’lumotlar keltirilgan. Jumladan, inovatsion va zamonaviy pedagogik g’oyalarni amalga oshirishda o‘qituvchi bilim olishniig yagona manbai bo‘lib qolishi kerak emas, balki talabalar uchun mustaqil ishlash jarayonining tashkilotchisi, maslaxatchisi, o‘quv jarayonining menejeri bo‘lishi lozim. Ta’lim texnologiyasini ishlab chiqish asosida aynan shu g’oyalar yotadi. Bundan tashqari o‘qituvchilarni o‘zi ham o‘quv materialini tasavvur qilish hamda ularni amalda qo‘llash metodlari va vositalarini o‘zlashtirishlari zarurligi asoslab o‘tiladi.