RAHBAR KADRLAR MA’NAVIY QIYOFASINING IJTIMOIY-FALSAFIY MODELI - Oripov, Shuxratjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada rahbar kadrlar maʼnaviy qiyofasining ijtimoiy-falsafiy modeli zamonaviy jamiyat sharoitida tahlil qilinadi. Tadqiqotda rahbarlik faoliyati faqat boshqaruv va tashkiliy kompetensiyalar bilan emas, balki maʼnaviy masʼuliyat, axloqiy meʼyorlar va ijtimoiy ishonch bilan uzviy bogʻliq ijtimoiy hodisa sifatida talqin etiladi. Raqamli transformatsiya va texnologik boshqaruv sharoitida rahbar maʼnaviy qiyofasining shaffoflik, javobgarlik va ijtimoiy adolatni taʼminlashdagi roli asoslab beriladi. Maqolada rahbar maʼnaviy qiyofasi individual fazilatlar majmui emas, balki ijtimoiy ong, institutsional muhit va texnologik omillar oʻzaro taʼsiri natijasida shakllanuvchi murakkab model sifatida yoritiladi.