EKOLOGIK MADANIYAT YUKSAKLIGI, HUQUQIY ONG VA TABIAT-JAMIYAT INSONNING UZVIY BOGʻLIQLIGI - Safarov, Akbar; Ziyotova, Adolat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada ekologik madaniyat tushunchasi va tabiat, jamiyat, insonlar o‘ rtasidagi bog‘ liqlik yoritilgan. Muallif ekologik ongning shakllanishida huquqiy madaniyat, huquqiy ong, ekologik qonunchilik, ekologik siyosat va ekologik taʼlim tizimi oʻrtasidagi koʻp qatlamli integratsiya aynan shunday uygʻunlikning tashkiliy-huquqiy modelini yaratishga xizmat qilishi tahlil qilingan. Talabalar orasida soʻrovnoma asosida ekologik madaniyat va “Tabiat–Jamiyat–Inson” tizimida oʻzaro uzviy bogʻliqligi , insonlarni jamiyatda ekologik huquqiy ongi qay darajada ekanligi koʻrsatib oʻtilgan.