BO‘LAJAK TEXNOLOGIYA O‘QITUVCHILARINI MAKTABDA PSIXOLOGIK XAVFSIZ TA’LIM MUHITINI LOYIHALASH UCHUN TAYYORLASH - Salimova, Shahlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola maktablarda bo‘lajak texnologiya o‘qituvchilarini psixologik xavfsiz ta’lim muhitini yaratishga tayyorlashga bag’ishlangan. O‘quv jarayoniga psixologik xavfsizlikni joriy etish zaruriyati va bu jarayonda texnologiya o‘qituvchisining roli ko‘rib chiqiladi. Bo‘lajak o‘qituvchilarni psixologik xavfsiz o‘quv muhitini yaratishga tayyorlashda qo‘llaniladigan usul va texnikalari tavsiflanadi. Tadqiqot natijalari bo‘lajak texnologiya o‘qituvchilari uchun psixologik xavfsiz o‘quv muhitini loyihalashda o‘qitish dasturining samaradorligini ko‘rsatadi.