IJTIMOIY SOHA TUSHUNCHASINING NAZARIY-HUQUQIY TAHLILI - Shokirova-Inomjonova, Mashhuraxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy soha tushunchasining nazariy va huquqiy asoslari tahlili bayon qilingan bo‘ lib, jumladan ijtimoiy sohada ijtimoiy adolat tamoyilining o‘ rni haqida so‘ z boradi. Bundan tashqari, ijtimoiy soha tushunchasiga olimlarning ilgari surgan taʼriflari umumlashtirilgan holda mazkur tushunchaga taʼrif berishda umumiy xulosaga kelingan.