VEKTORLAR ALGEBRASINING ELEMENTAR MASALALAR YECHISHGA TATBIQI - Bozorov, Zokir; Axtamaliyev, Shamshod; Karimov, Dilshod; Toʻrayeva, Lobar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Bitiruv ishida elementar matematika kursini oʻqitishda koordinata va vektor usullaridan foydalanish qoidalari hamda mohiyati ochib berilgan boʻlib, mazkur usullar yordamida geometrik masalalarni algebraik shaklda ifodalash, ularni koordinatalar orqali aniq hisoblash, vektorlar yordamida fazoviy yoʻnalishlar va harakatlarni tahlil qilish imkoniyati yaratiladi. Fazoviy tafakkur oʻquvchining fazoviy obyektlarni, ularning oʻzaro joylashuvi, shakli, hajmi va oʻzaro bogʻliqligini anglash, tasavvur qilish va tahlil etish qobiliyatini ifodalaydi. Natijada oʻquvchilar abstrakt shakldagi geometrik munosabatlarni aniq raqamli va analitik ifodalarda tasvirlay oladilar.