IONLI POLIMERLANISH REAKSIYASINI OʻQITISHDA 3D VA VIRTUAL TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Abduraxmonova, Tuxtapashsha (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada oliy taʼlim muassasalarida ionli polimerlanish reaksiyasi mavzusini oʻqitishda 3D modellashtirish va virtual reallik (VR) texnologiyalaridan foydalanishning ilmiy-metodik asoslari bayon etilgan. Ionli (kation va anion) polimerlanish mexanizmlarini vizuallashtirish orqali talabalarning fazoviy tafakkuri, nazariy bilimlarni oʻzlashtirish darajasi va amaliy koʻnikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tadqiq etildi. Pedagogik eksperiment natijalariga koʻra, 3D va VR texnologiyalaridan foydalanish taʼlim samaradorligini 18–20 % ga oshirishi aniqlandi.