СИЁСИЙ МАФКУРА – ЖАМИЯТ РИВОЖИ ВА ШАХС ФАОЛИЯТИНИНГ АМАЛИЙ АҲАМИЯТИНИ БЕЛГИЛАБ БЕРУВЧИ МУҲИМ ҒОЯЛАР ТИЗИМИ СИФАТИДА - Эшмаматов, Фарруҳ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақолада сиёсий мафкура категорияси, мафкуравий сиёсат юритиш ижтимоий-сиёсий жиҳатлари, ўзига хос ижтимоий-ғоявий усуллари ва воситалари, жамият барқарорлигини таъминлашжа мафкуравий сиёсат олиб боришнинг муҳим омиллари таҳлил қилинган. Шунингдек, жамият ривожи, инсон фаолиятининг амалий аҳамиятини белгилайдиган устувор қадриятлар, тизимлар ва жараёнлар бевосита сиёсий мафкуранинг моҳиятига асосланиши назарий жиҳатдан ёндашилган.