АГРОКЛАСТЕРЛАР ВА УЛАРНИНГ РИВОЖЛАНИШИДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ ЎРНИ - Урдушев, Хамракул; Мавлянов, Мажид; Эшанкулов, Сирожиддин; Розиева, Гулхаё (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Бугунги кунда Ўзбекистонда иқтисодиётнинг барча соҳаларида рақамли технологиялардан фаол фойдаланилиш кузатилмоқда. Қишлоқ хўжалиги ҳам бундан мустасно эмас, давлат фаровонлигини оширишда рақамлаштириш асосий роллардан бирини ўйнайди. Ўзбекистон қишлоқ хўжалигида агрокластерлар тизими ва рақамли технологиялар жорий этилмоқда. Мақолада, қишлоқ хўжалигида рақамли технологияларни жорий этишнинг аҳамияти ёритилган. Рақамлаштиришда ривожланган хорижий давлатларда эришилган натижалар таҳлил қилинган. Қишлоқ хўжалиги корхоналари ишлаб чиқариш жараёнларини рақамли трансформация қилиш масалалари ёритилган.