REPRODUKTIV YOSHDAGI AYOLLARDA RO’Y BERADIGAN TUG’RUQ PSIXOZLARINI OLDINI OLISH VA AYOLLARNI RUHIY SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASH - Nabiyeva, Odina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2022)
Ushbu maqolada reproduktiv yoshdagi ayollarda ro’y beradigan tug’ruq psixozlarini kelib chiqish sabablari, omillari bayon etiladi. Tug’ruq psixozlarini oldini olish, davolash, tug’ruq psixozlari ro’y bergan hollarda reproduktiv yoshdagi ayollarni ruhiy salomatligini saqlash bo’yicha ayolning oila a’zolariga, parvarish qiluvchi hamshiralariga tavsiyalar beriladi.