1946 – 1965 ЙИЛЛАРДА ФАРҒОНА ВОДИЙСИДА ИРРИГАЦИЯ ВА МЕЛИОРАЦИЯ ИШЛАРИ ҲАМДА АҲОЛИНИ ЯНГИ ЎЗЛАШТИРИЛГАН ЕРЛАРГА КЎЧИРИШНИНГ БОШЛАНИШИ - Аббасов, Беҳзод (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада ЎзССРнинг урушдан кейинги йиллардаги қишлоқ хўжалиги ривожланишининг муаммолари ёритилган. Совет рахбарияти Республика ҳукумати олдига пахтачиликни ривожлантиршнинг келгусидаги режаларини белгилаб берди. Натижада қишлоқ ҳўжалиги, биринчи навбатда пахтачилик Республика иқтисодиётида устувор аҳамият касб этди ва Ўзбекистон ССРни келгусидаги ижтимоий-иқтисодий ривожланишида негатив оқибатларнинг келиб чиқишига сабаб бўлди.