FUQAROLIK JAMIYATI G‘OYASINING O‘ZGARIB BORISHI: IJTIMOIY-FALSAFIY VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Ibroximov, Sarvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada “Fuqarolik jamiyati” tushunchasi tarixiy yondashuvda muayyan davrlarning mafkuraviy va siyosiy xususiyatlariga mos keladigan turli xil ko‘rinishlarni ifodalagan. Zamonaviy fuqarolik jamiyatini tushunish uchun fuqarolik jamiyati kontseptsiyasining turli tarixiy davrlarda, turli sharoit va davrlarda, jumladan, hozirgi davrdagi o‘zgarishlarini kuzatish va ularni qiyosiy tahlil etish orqali zamonaviy bosqichni tasavvur etish muhim ahamiyatga ega.