ЎРХОН ПАМУҚНИНГ “ҚOРА КИТOБ” РOМАНИДА “ЎЗЛИКНИ ИЗЛАШ” МOТИВИ - Асадова, Дилбархон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу илмий мақолада турк постмодерн адабиётининг етакчи вакилларидан бўлмиш Ўрхон Памуқнинг “Қора китоб” романидаги ўзликни излаш мотиви очиб берилган. Мақолада постмодерн матннинг энг муҳим хусусиятлари ҳақида фикр юритилган. Маълумки, постмодерн адабиёти ноанъанавий ижтимоий ҳаёт сифатида адабиётда пайдо бўлди. Постмодерн йўналишда ёзилган романларда ҳaммa нaрсa ўйин кaби нaмoён бўлaди. Тaрихий вa хaёлий, ижтимoий вa aхлoқий мoтивлaр муaллиф тoмoнидaн ўйин сифaтидa тaқдим қилинaди.