ИЛК АРАБ-МУСУЛМОН ДАВЛАТ БОШҚАРУВИДА МАДИНА ШАҲРИНИНГ ЎРНИ - Зоҳидов, Қобилжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада шиаликнинг исмоилийлик фирқаси пайдо бўлиши, ал-Қоҳира шаҳрининг Фотимийлар сулоласи вакиллари томонидан қурилиши, шаҳарнинг номланиш тарихи, Фотимийлар сулоласи вакиллари, уларнинг ҳукмронлигининг ҳаққонийлиги таҳлил этилган.