КАСПИЙОРТИ ВИЛОЯТИДА ТУБ БЎЛМАГАН АҲОЛИ ЭҲТИЁЖЛАРИ УЧУН ТАЪЛИМ ТИЗИМИНИНГ ЖОРИЙ ЭТИЛИШИ ТАРИХИДАН (XIX АСР ОХИРИ – XX АСР БОШЛАРИ) - Хайназаров, Бахромжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Россия империяси томонидан Туркистон ўлкасини босиб олганидан кейин таълим тизимидаги ўзгаришлар, хусусан, Туркистон гененрал-губернаторлигидаги Каспийорти вилоятида янги мактаблар очилиши, янги мактаблар учун ўқитувчилар тайёрлаш жараёни, ижтимоий-иқтисодий ўзгаришларга мос кадрлар тайёрлаш йўлидаги уринишлар, ушбу жараёнларда туб бўлмаган аҳолининг иштироки каби масалалар таҳлил қилинган.