ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН МУХТОР ВИЛОЯТИДА ҚУРУҚЛИК ВА СУВ ТРАНСПОРТИ: МУАММО ВА ЕЧИМЛАР (1924-1932 ЙЙ) - Сулайманов, Саламат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Бу илмий мақола Қорақалпоғистон ҳудудининг транспорт коммуникацияси тарихидаги аҳамиятини инобатга олган ҳолда 1924-1932 йилларда мухтор вилоят вақтидаги транспортнинг ривожланиши ва ундаги муаммоларни ўрганишга бағишланган. Илмий мақолада халқ хўжалигини ривожлантиришда қуруқлик ва сув йўлининг минтақа учун аҳамияти, маҳаллий олимларнинг асарларига ҳамда архив фондлари материалларига таянган ҳолда ўрганилган.