ТИЖОРАТ БАНКЛАРИДА ОПEРАЦИОН РИСКЛАРНИНГ МОҲИЯТИ, УЛАРНИНГ ЮЗАГА КEЛИШ САБАБЛАРИ - Раббимов, Жахонгир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Операцион таваккалчиликлар банк секторининг, хусусан, тижорат банкларининг ажралмас қисми ҳисобланади. Ушбу хавфлар ички жараёнлар, тизимлар ва инсон омилларидан келиб чиқиши мумкин бўлган кенг кўламли потенциал муаммоларни ўз ичига олади. Операцион таваккалчиликларнинг моҳиятини ва уларнинг сабабларини тушуниш банклар учун ушбу рискларни самарали бошқариш ва камайтириш учун жуда муҳимдир. Ушбу мақолада биз тижорат банкларидаги Операцион таваккалчиликларнинг нозик томонларини кўриб чиқамиз, уларнинг юзага келиш сабабларини ўрганамиз ва аҳамиятига ойдинлик киритамиз.