ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ КРЕДИТИНИНГ ТАЪМИНОТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎЛЛАРИ - Гадоев, Сўҳроб (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Тижорат банклари кредитларининг таъминотини такомиллаштириш кредит риски даражасини пасайтириш ва таснифланган кредитлар таркибини ёмонлашиши натижасида кўриладиган зарарлар миқдорини камайтириш имконини беради. Бунда асосий эътибор бериладиган кредитларни юқори ликвидли гаров объектлари билан таъминлаш ва тўловга қобиллик даражаси юқори бўлган учинчи шахсларнинг кафолати билан таъминлашга қаратилади. Мақолада Ўзбекистон тижорат банклари кредитларининг таъминотини такомиллаштиришга қаратилган илмий таклифлар ишлаб чиқилган.