АЛИШЕР НАВОИЙ АСАРЛАРИДА ИЛМГА ОИД ҚАРАШЛАРИНИНГ НАҚШБАНДИЯ ҒОЯЛАРИ БИЛАН УЙҒУНЛИГИ - Пардаева, Марҳабо (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Алишер Навоийнинг илм моҳияти тўғрисидаги фикрлари асарлари асосида таҳлил қилинган. Нақшбандия тариқатининг асосий талабларига эътибор қаратилган. Тасаввуф таълимотининг ўзига хос хусусиятлари илм билан боғлиқликда очиб берилган. Мутафаккирнинг “Маҳбуб-ул қулуб”, “Насойим ул-муҳаббат”, “Хамса” асарларида илм фазилатларига оид фикрларидан мисоллар келтирилган ҳолда, изоҳлаб берилган.