АХЛОҚИЙ ИДЕАЛ – ЁШЛАР МАЪНАВИЙ ЮКСАЛИШИНИНГ МЕЗОНИ - Юсупова, Феруза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада ёшларда маънавий борлиғида ахлоқий идеални такомиллаштиришни миллий ва умумбашарий маънавий ва демократик қадриятлар белгилаши, ахлоқий идеал ёшлар маънавий юксалиш мезони эканлиги методологик аҳамиятга молик хулосалар билан ёритилган. Ёшлар қалби ва онгига юксак ахлоқийлик, янги Ўзбекистон ахлоқий идеали тамойилларига эътиқод, яшашнинг мазмун-моҳиятини сингдириш асосий ўринни эгаллаши таъкидланган.