KOGNITIV TADQIQOTLARNING FANLARARO TUSHUNCHA SIFATIDAGI MOHIYATI VA MANTIQIY TAHLILI - Fayzullaeva, Gulchexra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Pedagogik tadqiqotlarning psixologiya bilan ug‘unlashuvi kognitiv fan, kognitiv o‘qitish tushunchalarining fanlararo atama sifatidagi mohiyatining o‘rganilishiga va turli nazariyalar negizini chambarchas bog‘lovchi, tub asos, mazmun ekanligining aniqlanishiga sabab bo‘ldi. Ushbu maqolada kognitivlikning ana shunday integrativ xususiyatini namoyon qiluvchi ilmiy izlanishlar tahlilga tortilgan.