MAKTABDA O‘QUVCHILARNI JISMONIY TARBIYALASHNING ZARURATI VA UNGA QO‘YILADIGAN TALABLAR - Boboraximov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada yosh avlodni har tomonlama, jumladan aqliy, ma’naviy-axloqiy va jismoniy jihatdan rivojlanishida jismoniy tarbiyaning o‘rni katta ekanligi hamda o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligi, jismoniy faollikni tashkil etishning malaka va ko‘nikmalariga o‘rgatish, jismoniy tarbiya nazariyasining asosiy bilimlarini o‘zlashtirishda qo‘yiladigan talablar bayon qilingan.