ILMIY MUAMMOLARNI HAL ETISHDA BAHS-MUNOZARALARNING TUTGAN O‘RNI - Тurabova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada ilmiy bahs-munozaraning ilmiy bilish jarayoni va amaliy faoliyat sohasida vujudga keladigan muammolar yechimini topish borasida maqbul usul sifatidagi funksional jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, argumentlash nazariyasining falsafiy muammolari orasida bahsning kommunikatsiya vositasi sifatida ilm-fan va ijtimoiy-siyosiy hayot tizimidagi integratsiyasini o‘rganishning dolzarbligi yoritilgan