IJTIMOIY TARMOQLARDA FUQAROLIK-HUQUQIY MUNOSABATLARNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISH ISTIQBOLLARI - Safoeva, Sadoqat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada ijtimoiy tarmoqlardagi fuqarolik-huquqiy munosabatlarni huquqiy tartibga solishning dolzarb masalalari ko‘rib chiqiladi. U joriy tartibga solish mexanizmlari va ularning cheklovlari, fuqarolik qonunchiligini ijtimoiy tarmoqlarda qo‘llashdagi qiyinchiliklar kabi mavzularni qamrab oladi va fuqarolik-huquqiy tartibga solishning kelajagi bo‘yicha istiqbolli takliflarni taqdim etadi. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonning amaldagi me’yoriy-huquqiy bazasi tahlil qilingan, uni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan, ijtimoiy tarmoqlarni tartibga solishning xalqaro standartlari va amaliyoti, jumladan, xorijiy mamlakatlarda ijtimoiy tarmoqlarni tartibga solishning qiyosiy tahlili yoritilgan.