KESKIN RAQOBAT SHAROITIDA XIZMAT KO'RSATISH KORXONALARI INVESTITSION JOZIBADORLIGINI OSHIRISHNING METODOLOGIK ASOSLARI - Ergashev, Islom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqola sarmoya kiritish va foyda olish bilan bog‘liq amaliy harakatlar to‘plamini o‘z ichiga olgan investitsion faoliyat ko‘rib chiqlgan. Xususan, ushbu faoliyatning ikki asosiy bosqichiga tushuntirish berilgan: mablag‘larni kiritish va investitsiya natijasi. Shuningdek, investitsiya faoliyati va korxonalarning investitsion jozibadorligi o‘rtasidagi bog‘liqlik ta’kidlangan. Investitsion jozibadorlik konsepsiyasiga turlicha yondashuvlar tavsiflanib, ta’rif taklif etilgan va iqtisodiyotni rivojlantirishda investisiyalarning roli muhokama obyekti sifatida ko‘rib chiqilgan.