ABU ALI IBN SINONING XORAZM MA’MUN AKADEMISIDAGI FAOLIYATI - Abdiraxmanov, Muzaffar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Abu Ali ibn Sinoning Xorazm Ma’mun akademiyasidagi boy ilmiy merosi ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Ajdodlar ma’naviy merosini, ularning tarixiy madaniyatga qo‘shgan hissasini o‘rganish, ular ilgari surgan ma’rifatparvarlik g‘oyalarini ilmiy asosda talqin etish va ta’lim-tarbiya sohasida keng foydalanish yosh avlodni milliy mentalitetga xos g‘oyalar ruhida tarbiyalashda muhim ahamiyat kasb etadi. CHunki ular ijodida ma’lum bir davrning yutug‘i, zamonaning, katta bir guruxning orzu-intilishlari, maqsad-muddaolari mujassamlashgan ma’rifatparvarlik g‘oyalar o‘z ifodasini topgan bo‘ladi.